Tanárok

Dr. Pollmann Teréz

Dr. Pollmann Teréz

Magyartanári múltam (BDTF), olasztanári végzettségem (ELTE) és 30 éves tanítási tapasztalatom (gimnáziumban, egyetemen, cégnél), nyelvészeti tanulmányaim (ELTE), sportedzői és versenysportolói gyakorlatom alapján az alábbi tanítási elveket és módszereket tartom fontosnak: terhelés és elvárások fokozatos növelése; elérhető, motiváló célok kitűzése; anyanyelvi tudásra, a már ismert rendszerre támaszkodás; nyelvi-gondolkodási alapkészségek fejlesztése; személyes érdeklődés bevonása a tanulási folyamatba.
Legkedvesebb hobbim az olasz nyelvvel való foglalkozás: a munkám a hobbim. Türelmes vagyok és lelkiismeretes.Vincze Alíz

Vincze Alíz

Tizenhárom évesen kezdtem el az olasz nyelvet tanulni, és ez a kapcsolat gyorsan komolyra fordult. Olyannyira, hogy 2003-ban a Szegedi Tudományegyetem olasz nyelv és irodalom szakán szereztem diplomát. Ezt az időszakot egy 1+3 hónapos olaszországi ösztöndíj színesítette Sienában és Udinében. 2010-11-ben elvégeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Olasz Kultúrális Referens képzését is.
Tanítottam már minden szinten a kezdőtől a haladón át a felsőfokú nyelvvizsgára vagy egyetemi alapvizsgára készülőkig.
Igyekszem napi szinten kapcsolatban lenni az olasz kultúrával, legyen szó irodalomról, vagy éppen moziról.Kalpagos Ágnes

Kalpagos Ágnes

Amikor 22 évvel ezelőtt olasz nyelvtanári képzésre jelentkeztem Szegeden, nem a tanítás volt a fő motivációm. Olaszul akartam élni, beszélni, gondolkodni, átérezni a Dolce Vitát, hangosan és hadonászva vitatkozni, ahogy azt az olaszok teszik és amibe betekintést is nyertem az olaszországi munkáim során. Ugyanezt - immár 4 év főiskola és 15 év tanítási tapasztalat után – szeretném átadni neked, leendő diákomnak, hogy ne csak a könyvből ismerd meg az olasz nyelvet. Ennek érdekében rengeteg életszerű anyagot használunk, mint filmnézés, dalszövegek, reklámok. A modern dolgokban hiszek, emiatt előszeretettel készítek tanagyagot internetes felületen, hogy akár buszon ülve is tudj gyakorolni. Természetesen nem csak szórakozunk az órákon, nagyon komoly munkát végzünk annak érdekében, hogy örömmel és könnyen fejezd ki magad egy nyaralás alkalmával vagy akár a nyelvvizsgán, hiszen arra is fel tudlak készíteni középfokú szintig.Guida Fulvio

Guida Fulvio

Bariban, Dél-Olaszországban születtem 1975-ben.
A Bari-i egyetemen végeztem bölcsész karon. 2010-ben kaptam meg a DITALS II diplomát az olasz nyelv, mint idegen nyelv oktatásáért a Siena-i Egyetemen.
2005 óta élek és tanítok Budapesten, ahol vállalati, minisztériumi szinten oktattam az olasz nyelvet valamint különböző nyelviskolákban dolgoztam, és dolgozom a mai napig.
A tanóráim modern és kommunikatív alapokon nyugszanak, törekszem arra, hogy óráim egyrészről változatosak és beszédcentrikusak legyenek, másrészről hogy sok külsős plusz anyagot kapjanak a tanulóim az alap tananyag mellé.
A tanulók, akik az óráim középpontjában állnak, mindig aktív résztvevői a tanítási módszeremnek, mivel nekem a tanítás nemcsak egy munka, hanem egyben a szenvedélyem is, hiszen lehetőséget ad nekem arra, hogy átadjam másoknak az országom nyelvét és kultúráját.Ulicska Barbara

Ulicska Barbara

Olasz bölcsész és tanári diplomámat 2008-ban szereztem meg az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Már a felsőfokú tanulmányaim során is igyekeztem minden lehetőséget megragadni, hogy olaszokkal dolgozhassak, főleg fordítások, tolmácsolások alkalmával, amelyek szintén tovább mélyítették az olasz nyelvhez és a kultúrához fűződő kapcsolatomat. 2011 márciusa óta foglalkozom komolyabban a tanítással, amit nem tudok másként, mint szívvel-lélekkel csinálni.


Lehoczky Ágnes

Lehoczky Ágnes

Lehoczky Ágnes vagyok, Budapesten születtem 1977-ben. A gimnáziumban ismerkedtem meg az olasz nyelvvel és kultúrával, majd az érettségi után olasz-magyar szakon folytattam a tanulmányaimat az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán. Harmadévesen egy szemesztert a Trieszti Egyetemen töltöttem Erasmus-ösztöndíjasként. Tanári diplomámat 2000-ben szereztem meg. Ezután a Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdtem el dolgozni olasz-magyar szakos tanárként. Azóta is ez a főállásom, már munka mellett szereztem meg olasz szakos bölcsészdiplomámat kiegészítő képzés keretében. Mindig igyekeztem más területen, a felnőttképzésben is kipróbálni magam, fordításokat is szívesen vállalok. Néhányszor alkalmam volt külföldieknek magyar nyelvet tanítani. A zene mellett az irodalom, a művészetek, az utazás a hobbim.